Established with domain hosting

 Slatkovodna akvaristika

 

SLATKOVODNA AKVARISTIKA –uvod

 
Akvaristika se u najgrubljim crtama dijeli na slatkovodnu i morsku akvaristiku. Svaka od njih se dalje dijeli na podvrste a ovisno o biotopu koji sadrži. Slatkovodna tako može sadržavati organizme afričkih jezera, jugoistočne Azije, centralne ili južne Amerike itd. Ova podjela je, naravno, samo načelna, jer veliki dio akvarista danas kombinira kompatibilne organizme iz različitih biotopa, u jednom akvariju . Kada govorimo o organizmima tu mislimo na biljni i životinjski svijet unutar akvarija.
Slatkovodni akvariji su u nas daleko zastupljeniji od morskih a razloga tomu je više.Oni su svakako daleko lakši i bezbolniji ulaz u svijet akvaristike. Tako, dok u morskoj akvaristici uvijek postoji još nešto što je potrebno ugraditi ili dodati da se poboljša funkcioniranje sistema, u slatkovodnoj akvaristici je riješeno modernim filterima kojih na tržištu ima u različitim varijantama i velikom broju. Drugo je svakako daleko veća tolerancija slatkovodnog biotipa na odstupanja kvalitete vode. Dalje je značajna i razlika u cijeni opremanja slatkovodnih i morskih akvarija. Ta je cijena daleko manja za slatkovodne akvarije. Tu je svakako i percepcija da kad govorimo o akvariju mislimo na slatkovodni akvarij, a kod nas je još uvijek dominantna.Svjetski trend u akvaristici je opremanje akvarija svom potrebnom opremom koja omogućava da Vam Vaš akvarij bude zadovoljstvo i svakodnevna promjena a ne „noćna mora“.Tako se i slatkovodni akvariji opremaju najnovijom generacijom mehaničko-bioloških filtera, UV-lampama, hladnjacima, protein-skimerima, CO2 sistemima, kvalitetnom rasvjetom i drugim uređajima.
Ipak, najvažnije je da Vam akvarij bude veza s prirodom i zadovoljstvo kojim će te se uvijek vračati, a sve drugo je isključivo Vaša mašta i materijalne mogućnosti koje će Vam pomoći u realizaciji ideja.
Za sva Vaša pitanja i želje stojimo Vam na raspolaganju,   
 
Vaš PET CLUB

 Print   

 
  Register  Login