Established with domain hosting

 Brnjice - metalne, kožne i plastične

 

 

Brnjice su po novom zakonu o držanju životinja obavezan dio opreme psa koji se izvodi na javne površine. Služe naravno zaštiti ljudi ili drugih životinja od ugriza psa.Uobičajeno se izrađuju od kože,kombinacije metala i kože i od nylona.

 Prilikom kupovanja brnjice potrebno je voditi računa da pas koji nosi brnjicu istu ne može skinuti s glave a da mu ona pri tome ne predstavlja problem za disanje i dahtanje  otvorenim ustima, jer kao što znamo dahtanje je najvažniji način snižavanja tjelesne temperature kod pasa. 

                   

Metalna brnjica je idealna i kao sredstvo za sprječavanje psa da uzima neželjene otpatke tijekom izlaska vani, a iz razloga što potpuno zatvara njušku a pri tom omogućava normalno disanje.


 Print   

 Brnjice - nylonske

 

Karakteristika nylonskih brnjica je i u tome da se za razliku od ostalih vrsta mogu podešavati na svim dijelovima, dakle i oko njuške psa kao i iza ušiju.

Druga karakteristika je to da je psu ipak djelomično otvoren vrh njuške pa brnjica kao sredstvo za spriječavanje psa da uzima neželjene otpatke nije idealna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Print   

 
  Register  Login