Established with domain hosting

 Krletke

 Kad nas, u PET CLUB-u pitaju koliku i kakvu krletku da kupe svojoj ptici, mi uvijek kažemo "ako je već zatvor, neka bude velik i luksuzan".

Šalu na stranu, ali u svakoj šali ima dio istine. Obzirom da dosta ptica-kućnih ljubimaca, gotovo cijeli život provedu zatvorene u krletci, svakako je bolje da ona bude komotna, te da ptica u njoj može mahnuti krilima, a da pri tome ne zapne za stranice krletke.Ovo je posebno važno kod ukrasnih ptica i ptica pjevica jer one uglavnom zbog svoje plahosti cijeli vijek provedu zatvorene u krletkama.

Kod papigica i papagaja je situacija bitno drugačija, jer veliki dio njih ima znatnu slobodu kretanja, ali i kod njih vrijedi pravilo da krletka mora biti dovoljno komotna.

Krletke moraju biti načinjene od materijala koji se dobro čisti što je u današnje vrijeme uglavnom uvijek tako. Uglavnom su izrađene od pocinčane željezne žice kojoj se površina obrađuje na različite načine.

Podnice su plastične i daju se lako održavati. Danas ih ima u svim mogućim bojama pa ih nije teško prilagoditi interijeru vašeg doma.

U ponudi imamo krletke dva vodeća europska proizvođača, tvrtki IMAC i FOP.

 

  

 

 

    

 Print   

 
  Register  Login